www.tuca.ro

Unii vand ,altii cumpara

Unii vand, altii cumpara

Din noianul de stiri externe aparute in presa una mi-a captat atentia .Austria vinde cam 500 de tancuri si vehicole blindate- prietenii stiu de ce – care sunt prietenii, tot din presa aflam ca Ungaria ar fi interesata de achizitionarea acestei tehnici militare. Oare vecinul nostru face un gest de prietenie fata de Austria sau nu prea are ce face cu banii, masurile de austeritate luate de guvernul de la Budapesta sa fi fost numai de ochii lumii.Nu cred, guvernantii unguri stiu prea bine ce fac , chiar daca criza e la ea acasa,lectiile de istorie primite sunt inca vii in constiinta lor nationala.Bravo lor ca stiu ca fara armata un stat este condamnat la pieire.Numai noi,mioriticii cu zece vieti in pieptul de arama, nu constientizam acest lucru.Nici o tara nu-si permite sa-si neglijze armata, vezi la americani ,rusi chinezi,evrei, iranieni,coreeni,unguri, -mai spune si tu cateva-, numai noi am pus pe butuci armata . Care noi , toti politicienii de toate culorile si orientarile care au fost la guvernare dupa ‘89 incoace. Motivele sunt variate , de la constrangerile financiare, la ordine primite de la mai marii lumii, pana la incultura politico-militara a celor alesi sa conduca destinul Mioritei.Cred ca nicio clasa politica constienta nu ar face asemenea eroare care ar putea avea consecinte tragice asupra fiintei nationale a unui stat. Pe fondul unui climat extern politico-militar relativ relaxat, am uitat ca de armata ai nevoie destul de rar dar si cand ai nevoie s-ar putea sa fie prea tarziu, cu consecinte dintre cele mai neprevazute si grave pentru un stat.Credinta ca la nevoie poti ridica « oastea cea mare » la lupta a apus demult,o armata capabila sa dea o riposta energica oricarui agresor este greu de mentinut, insa o urma de armata nu va face nici un deranj agresorului dar va face mult tarii care a neglijat-o ,iar politcienii, care vor fi ei atunci, vor da vina pe inaintasii lor si iarasi va fi bine pe plaiurile mioritice.
Sper ca gestul aliatului nostru ( Ungaria) sa nu se materializeze iar daca da politicienii nostri sa traga concluziile ce se impun si sa ia masuri in consecinta ,acum, cand nu este prea tarziu.
Dumnezeu sa ne ajute !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>