www.tuca.ro

Regele FMI

Traiasca regele FMI

“Romania:fructe fara gust, flori fara parfum -femei fara rusine.Romanii :hoti, mincinosi, guralivi,laudarosi , lenesi viciosi.” Asa nota sotia principelui George Bibescu( nobila de origine franceza) intr-unul din albumele sale.Cum ne vede populatia din tarile,surori,de ginta latina,nu are rost sa mai amintim.Binenteles ca nu este asa, suntem un popor cu mai multa istorie si civilizatie decat multe alte tari care isi spun democratice.Cine credem noi ca suntem nu conteaza, conteaza cum ne vad cei de afara si zau ca facem tot posibilul sa confirmam (mai ales printr-o categorie de cetateni de culoare care circula prin Europa).Cine suntem noi : unde se aduna doi moldoveni, pun de-o betie sau un viol, unde se aduna doi munteni pun de-o reclamatie sau de-un proces,unde se aduna doi ardeleni, pun de-o masa cu slana si palinca si rad de ceilalti ( binenteles vorbe de duh).
Clasa politica din toate timpurile a urmat indeaproape cum era si normal naravurile populatiei asa incat rafuielile politice au devenit sport national.Asa se face ca a trebuit ca un conducator strain sa puna ordine in viata politico-economica a tarii si 1866 Carol I devine domn si apoi in 1881 rege.Cu ce a venit in tara, cu trasura , cu ce au plecat urmasii sai ,cu garnituri de vagaoane( fiti siguri ca nu erau goale).Sau confirmat spusele domnitorilor fanarioti, – in Romania, oricat de saraca ar fi ,tot mai exista ceva de furat.Revenind la zilele noastre constatam ca politicienii nostri au facut tot posibilul si au dus tara pe marginea prapastiei,si nu mai stiu pe unde sa scoata camasa asa ca le-a trebuit un nou rege, care sa puna ordine in tara, si au crezut ca l-au gasit, FMI –ul. Acesta este de vina pentru toate masurile nepopulare pe care guvernul este nevoit sa le ia pentru a accesa transele de imprumut necesare suprvietuirii. Socoteala pare a fi simpla, luam si banii si scapam si de furia opozitiei si a populatiei.Pretul platit FMI-ului este insa mult mai mare, cu consecinte pe zeci de ani aspra tarii, rambursarea creditului ar fi cel mai mic deranj, insa se pare ca subjugarea ecomomica este in prim plan, cu consecite grave si pe termen lung.Se pare dupa unii analisti ca in 2012 va trebui sa achitam ,datoria externa, cam 10 mld dolari sau euro, nu mai conteaza valuta,datorie pe care n-o putem achita asa ca aceasta se va rostogolii cel mai sigur si astfel vom fi la cheremul noului rege mult timp de acum inaite.Consecintele sunt greu de apreciat in conditiile in care la conducerea FMI –lui sunt si vor fi oameni din asa zisul Guvern Mondial.
Inchei optimist tot cu un citat »Va veni o vreme cand acest popor care n-a fost cunoscut pana acum ,va fi luat in seama.Neamul acesta va renaste si lumea se va mira ca de o minune sa afle,in sfarsit, tot ceea ce el poseda din constiinta universala »Martha Bibescu.Doresc din toata inima ca acest lucru sa se implineasca dar cu actuala clasa politica…..

Deocamdata atat. Ale bune !

7 comments

 1. In general asa e!
  Ai uitat sa mentionezi ce au lasat urmasii lui Carol I. Ai uitat sa subliniezi ca perioada cea mai prospera a Romaniei a fost intre 1866 si 1940 si cate realizari majore au fost sub domnia Hohenzollern.Apropo:”Sau confirmat spusele domnitorilor fanarioti…” se scrie “s-au”

 2. eu cred ca cei mai buni din tara au cam plecat care incotro.iar cei care mai sint trebuie sa munceasca cit pt doi sau trei ca sa tina pe altii in spinare.cotizind f mult la stat.sint din ce in ce mai putine sanse sa ne revenim

 3. Comparatia este buna in masura in care se arata neputinta poporului roman in orice moment al existentei sale de a duce o treaba pana la capat si de a-si reziolva singur problemele majore…intotdeauna (istoria arata acest lucru) a trebuit sa iesim din “rahatul” pe care ni l-am creat singuri cu ajutorul unei “capacitati” externe (de cele mai multe ori un conducator strain cu o strategie progresiva sau cum este situatia actuala, FMI-ul). Asta suntem noi…si nu as vrea sa reproduc cuvintele Marthei Bibescu, dar asa este, cu alte cuvinte, un popor de mitocani, curve si lasi, un popor necivilizat, pe care biserica lui “politicizata” nu l-a invatat ce inseamna iubirea de aproape si cum se construieste progresul…ci doar “Doamne miluieste” si “da sa moara si capra vecinului ca deh..eu am numai o masina, iar el doua”…
  Posted by Monica Viorela Alexandru

 4. comparatia intre Carol I si FMI e pur si simplu neinspirata intrucat primul a last in urma lui o Romanie moderna iar del de-al doilea pur si simplu finanteaza gasca PDL-ista de la putere pt ca ei cer asta dupa ce au reusit sa prosteasca peste 5 mil de alegatori.
  Asta spune multe si despre noi Romanii, sa nu ne mintim in continuare ca suntem victimele unor forte externe oculte sau doar ghinionisti!
  Posted by Victor Cojocaru

 5. Atata timp cat acceptam ce ni se intampla suntem toti vinovati. Din pacate suntem o tara plina de analisti, toata lumea isi da cu parerea si nimeni nu face nimic. Ma invart mult in lumea afacerilor si sunt dezgustat de lipsa de initiativa si de coerenta a mediului de afaceri. Avem interese comune dar nu suntem uniti. Ne hartuiesc peste tot dar nu reactionam niciodata. Am obesvat de cate ori ajung pe la o administratie financiara, eu imi cer dreptul iar marea majoritate imi spune sa tac ca imi fac mai mult rau, sau nu ai nicio sansa etc. Asta e cea mai mare manipulare pe care toti o acceptam, am muscat momeala. Totusi suntem campioni cand e vorba de vaicareala si barfe. E trist dar ne meritam soarta.
  Posted by Gabriel Izvoranu

 6. constantin cristi • eu cred ca cei mai buni din tara au cam plecat care incotro.iar cei care mai sint trebuie sa munceasca cit pt doi sau trei ca sa tina pe altii in spinare.cotizind f mult la stat.sint din ce in ce mai putine sanse sa ne revenim .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>