www.tuca.ro

OUG 9/2000 scutire impozit salariu pt activ din Romania

OUG 9 din 29 februarie 2000 pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 66/1997 privind scutirea de plata a impozitelor pe salarii si/sau pe venituri realizate de consultanti straini pentru activitatile desfasurate in Romania in cadrul unor acorduri de imprumut

In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta de urgenta:

Art. I. – Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 66/1997 privind scutirea de plata a impozitelor pe salarii si/sau pe venituri realizate de consultanti straini pentru activitatile desfasurate in Romania in cadrul unor acorduri de imprumut, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 294 din 29 octombrie 1997, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
1. Titlul ordonantei de urgenta va avea urmatorul cuprins:
“Ordonanta de urgenta privind scutirea de plata a impozitelor pe veniturile realizate de consultanti persoane fizice sau juridice, romane sau straine, in cadrul unor contracte finantate prin acorduri internationale de finantare”
2. Articolul unic va avea urmatorul cuprins:
“Articol unic. – Persoanele fizice si juridice straine, rezidente sau nerezidente in Romania, precum si persoanele fizice si juridice romane, inclusiv specialisti care isi desfasoara activitatea in unitatile pentru managementul si/sau implementarea proiectelor, care presteaza servicii de consultanta, asistenta tehnica, management si/sau implementare de proiect ori alte servicii similare in domeniile managementului macroeconomic, elaborarii si revizuirii politicilor si legislatiei aferente sistemului bancar, financiar, energetic, petrolier, sanatate, munca, invatamant, protectie sociala, infrastructura, agricultura, dezvoltare rurala, reforma intreprinderilor (privatizare, restructurare, lichidare), gospodarirea apelor, padurilor si protectia mediului, administratie publica si altele de aceeasi natura, care presteaza servicii in cadrul contractelor finantate prin imprumut, credit sau alt acord financiar incheiat intre organismele financiare internationale sau alte organisme similare si statul roman sau persoane juridice romane, inclusiv autoritati publice, avand garantia statului roman, sunt scutite de la plata impozitului pe veniturile obtinute din aceste contracte.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>