www.tuca.ro

O poveste

O poveste

Doream sa va spun o poveste, dar nu eram hotarat pe care sa v-o spun, p-aia cu Bicicleta galbena sau p-aia din armata . Nu, o sa va spun alta.
Puradelul (nu conteza sexul) unui tigan (cam chelios si umblat peste mari si tari) este prins la furat de gaini, mai bine zis un cocos, si este adus in fata instantei (cam chioara) de catre pagubit (cam slab si impotent politic).
Pe timpul procesului tatal, adica tiganul, pe post de aparator, are urmatorul dialog convingator cu puradelul :
Tiganul catre puradel:
-Ciordita-i ciricliul ?
Puradelul:
-Ciordit.
Tiganul:
-Halit ?
Puradelul:
-Halit.
Tiganul:
-Misto ?
Puradelul:
-Misto.
Atunci tiganul se intoarce tacticos catre instanta si zice :
-Vezi dom’le ca nu l-a furat el !
Vi se pare cunoscut scenariul, cum sa nu, apare tot mai des in viata politica de pe cheiul Garlii ( malurile Dambovitei) unde-si are sediul si tribunalul. Cine e puradelul, cine e tiganul, cine este pagubitul va las pe voi sa ghiciti. Frauda votului in parlament sau ciorditul de bani publici pentru campanii electorale se poarta mai nou de catre parlamentarii nostri iubiti. Se adevereste zicala mioritica:  Cine fura cu geanta se numeste hotie, cine fura cu vagonul se numeste afacere. Dar daca politicianul face « afaceri » in stil mare si nu cotizeza la partid ajunge in dizgratie si este tras pe dreapta sau poate este numai in « adormire » pana la o noua campanie electorala, cand se va uita si va cotiza din nou , vorba aia – Se poate sa raman fara “colegi”, familia mea de la ’89 in partid…..
Se poate si mai rau, partidul se poate lepada de tine, ca de o masea stricata , ceradu-ti sa demisionezi din partid (caz recent) pentru a nu-i strica imaginea si asa terfelita, de parca asta ar mai conta. Dar ce sa faci ? Si viata de politician isi are riscurile ei, dar daca ai dat un tun barosan, se compenseaza, toata viata esti aranjat. Mai cunoastem niste cazuri de politicieni care dupa niste afaceri grase (pare-mi-se prin petrol, mobila sau mai stiu eu ce domeniu) s-au dat la fund din viata politica vazuta de mioritici, si nu numai, chiar media i-a uitat, ca au stiut sa bage bani in trusturi de presa si nu numai ca sa-si ascunda urmele.
Hotia la romani este sport national ( se fura orice , de la fier vechi pana la bijuterii din aur) asa ca nici politicienii nu se desmint !
Ale bune !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>