www.tuca.ro

Numarul firmelor care anticipeaza angajari aproape s-a dublat in prima parte a acestui an

Numărul firmelor care anticipează angajări aproape s-a dublat în prima parte a acestui an, industria şi construcţiile fiind sectoarele cu cele mai mari creşteri potenţiale de personal. Piaţa muncii dă semne de revigorare, cererea de personal e tot mai mare, doar că oferta de mână de lucru calificată este tot mai slabă, spun angajatorii.

Ultimele sondaje oficiale, dar şi un studiu al companiei de cercetare Manpower arată o posibilă creştere a numărului de angajări în următoarele patru-cinci luni. Instituţiile publice care sondează periodic piaţa forţei de muncă (Statistica şi Banca Naţională a României) arată că în construcţii se manifestă cele mai multe intenţii de angajare, în timp ce Manpower arată, în ultimul său studiu de profil, o creştere a previziunilor de angajare în industriile extractivă şi prelucrătoare.

sursa: voxcapital.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>