www.tuca.ro

Ni se intampla numai noua

Ni se intampla numai noua

Nu sunt microbist infocat insa dupa meciul de aseara al Stelei am stat si m-am tot gandit, sa avem ghinon sau este facatura.La meciul de acasa cu Napoli arbitrul a prelungit meciul fara numar pana au egalat italienii, acum au prelungit meciul la fel pana au inscris tot italienii( ma intreb daca la 1-0 pentru italieni mai prelungea meciul cu 5 minute ). De ce oare, stau si ma intreb,toate ni se intampla numai noua ? In viata ai nevoie de trei lucruri : apa, aer si un fraier si cred ca ne-au gasit fara sa se strofoace.Daca dupa meciul de acasa cu Napoli facem scandal ca s-a prelungit meciul la greu fara temei, sau poate temeiul a fost pentru italieni, poate arbitrii erau mai corecti insa daca noi le incasam si inghitim tot ca pelicanul ,de ce sa nu se procopseasca si ei ( in joc sunt doar milioane de euro).
Dupa meciul de acasa, Federatia ,Liga .presa oricine nu conteaza,trebuia sa faca un scandal de toata pomina si poate alta era soarta meciului, arbitrii ne stiau ca suntem contestatari.Si nu e prima data cand in sport arbitrii ( Urs Mayer) ne-au tras basca si nici atunci nu s-a facut nimic,am tacut si am incasat-o cu stoicism, fiindca nu avem sange in instalatie.
Dar daca ar fi numai in sport mai treaca mearga insa o incasam in mai toate domeniile si cred ca meritam.Lipsa de reactie la umilinta este boala grea, cronica la noi, caracteristica celor slabi sau celor vanduti.Nimeni nu reactioneaza violent in media atunci cand presa din tari occidentale ne fac tigani , hoti ,sau cum le vine lor bine. Daca am reactiona si noi si am tipa la macaronari. broscari, carnatari sau mai stiu eu cum le-ar zice, poate ne-ar stii de frica (ce n-au si ei falitii lor). In politica externa era o vorba –Nu ma atinge ca te rup !Cand vom invata si noi sa reactionam cu fermitate atunci cand suntem pusi in asemenea situatii. Greu de spus in conditiile in care suntem inrobiti financiar si economic si trebuie sa facem ciocu mic, si pasu’ mare cu coada intre picioare.
Inchei cu o , fabula a lui Toparceanu
-Intrebare si raspuns.

Rumegand cocenii de pe langa jug,
S-a-ntrbat odata boul de la plug :

-Doamne, pe cand altii huzuresc mereu,
Pentru ce eu singur sa muncesc din greu !
..
La-ntrebarea asta, un prelung ecou
I-a raspuns din slava :
- Pentru ca esti bou…

Ale bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>