www.tuca.ro

Mos Nicolae

Mos Nicolae

Mos Nicolae este sfantul copiiilor si al celor saraci si necajiti (adica cum s-ar zice al majoritatii romanilor)si este deschizatorul de sarbatori de iarna.Ca totii sfintii care au primit in inima lor pe Sfantul Duh, au crezut duhovniceste in Sfanta Treime si au facut totul pentru a a implinii vointa lui Dumnezeu,si Sfantul Ierarh Nicolae si-a dedicat intreaga viata luptei impotriva raului si a ispitelor acestuia. Faptele acestuia sunt bine cunoscute, zestrea data celor trei fete sarace pentru a se marita si nu a cade in pacat, aducera acasa a fiului rapit de sarazini,si multe altele si ar trebui sa ne arate noua romanilor sa ne indreptam atentia si spre cei aflati in saracie, suferinta si durere si sa mai lasam in pace « capra vecinului » macar acum de sarbatori.
Privind retrospectiv ,observ aceasi saracie , inainte de ’89 aveai bani dar nu aveai ce cumpara , acum ai ce cumpara dar nu ai bani, asa ca nimic nu-i nou pe plaiurile mioritice.Ce-si doreau copiii ? Inainte, doua – trei portocale ceva bomboane si o jucarie daca se poate, dupa , cam aceleasi lucruri in plus ceva etnobotanice ca sunt la moda.Ce-si doreau politicienii, inainte , nu mai conteaza, acum, puterea si- ar dorii ca sfantul sa-i ajute sa-si treaca cum necum legile necesare deblocarii transei de imprumut de la FMI ,iar opozitia, sa intre dihonia in Coalitie poate asa ajung si ei la ciolan ,ca tare foame le mai e.
Ce-si doresc mamele, sa-si creasca decent copiii, macar pana la varsta de doi ani, ce-si doresc pensionarii, sa aiba o pensie care sa le asigure un trai decent, ce-si doresc salariatii bugetari, sa-si recupereze reducerile salariale –nici vorba de prime sau de al treisprezecelea salariu. Ce-mi doresc eu, sanatate,pentru mine si intreaga familie,iar pentru dumneavoastra ,sa va dea domnul tot ce va doritii.

Ale bune !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>