www.tuca.ro

Mircea Horia Simionescu (poetul cu walkman) si porecla lui Nicolae Ceausescu

Este omul care l-a transformat pe Ceausescu intr-un personaj "si tampit, si fioros" si l-a poreclit "Passe" (pe cand era redactor la Scanteia). Cunoscut mai ales ca prozator, publicist si eseist, Mircea Horia Simionescu a patruns si in lumea poeziei, intr-o perioada cand era "stingher, anemic, nemancat, prost imbracat, cam corijent la cateva materii la scoala, strain in propria familie" si gasea in versuri "o evadare prosteasca, o politica de strut". HotNews.ro va ofera cateva din gandurile celebrului scriitor, prezentate la inceputul acestui an, cu ocazia evenimentului Cercul poetilor disparuti. Mircea Horia Simionescu s-a stins din viata zilele trecute.

  • Vezi de ce primise Ceausescu porecla "Passe" si citeste doua poezii recitate de Mircea Horia Simionescu in cadrul uneia dintre ultimele sale aparitii in public: "Abaterile de la gramatica sunt lasate de mine. Pentru ca in somn nu se face gramatica!"
Sursa articolului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>