www.tuca.ro

Mai "traiti bine"?

Mai “traiti bine”?

Parafrazand dintr-o piesa de teatru “de la binele partidului vine binele tarii iar de la binele tarii vine binele nostru” oare ce vrea partidul » (oricare ar fi el)? .Declarativ, binele tarii, adica cum s-ar zice si binele nostru ,promitindu-ne « sa traim bine », bine pe care nici dracul nu l-a vazut, dar macar simtit. Iluzia binelui, o carte la moda prin anii ’80, foarte bine speculata in campaniile electorale,a dat roade mai totdeauna, partidele avand negresit in stategia lor de guvernare aceasta teorie.In fapt nu doresc decat binele lor si al clienelei lor politice caci de acolo le vine binele lor.
Sa traiesti bine la Miorita acasa are semnificatii diferite, depinde de conjunctura politica si de cea economica.Pentru barosani ,cresterea conturilor in banci ( mai nou banii se depun in 10-15 conturi la banci diferite in lei si valute variate-euro nu prea mai prezinta incredere) pentru prostimea de rand sa-ti platesti facturile si ratele la banci (duca-se pe pustie) in rest nu mai conteaza.
Pentru mine cred ca unele masuri luate de actuala guvernare pot fi calificate suicid politic nu numai din punct de vedere conceptual dar si din modul de aplicare si indeplinire a acestora. Mai nou li s-a pus pata pe mame (asti-s nebuni nu vad ca in curand ne vor intrece la numar populatia bastinasa de culoare) si pe pensionari carora vor sa le impoziteze si bruma de ceea ei numesc pensie. Apropo de pensionarii din sistemul de aparare si ordine publica ,este o mare efervesceneta in randul acestora caci se apropie recalcularea iar promisiunile facute de presedintele de onoare al asociatiei lor domnul T.Basescu si Ministrul
Apararii, precum ca nu le vor scadea pensiile s-au dovedit a fi o abureala la care multi au pus botul iar acum chitaie ca guzganii prinsi in cursa.
Sau poate nu este numai suicid politic este adevarata prapastie la care a ajuns saraca Miorita si atunci n-ar fi bine sa-si aduca aminte de proverbul romanesc « daca mana-ti slaba sceptrul iti apasa, altuia mai vrednic locul tau il lasa » dar cred aceasta problema ne se pune pe plaiurile mioritice (am fi de rasul lumii).Sa speram ca nu suntem la marginea prapastiei dar daca suntem … ajuta-ne Doamne.
Deocamdata atat. Ale bune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>