www.tuca.ro

Infiintarea Companiilor Offshore by Evedex

DEFINITII, NORME INTERNE DE LUCRU SI ASPECTE COMERCIALE
LEGATE DE INFIINTAREA COMPANIILOR OFFSHORE IN JURISDICTIA DELAWARE, U.S.A

1.
NOTIUNI GENERALE

A. CE SUNT FIRMELE OFFSHORE?
–o companie offshore este o firma infiintata de regula intr-o jurisdictie fiscala favorabila (denumita generic “ paradis fiscal”, beneficiaza de fiscalitate scazuta sau chiar impozitare zero, are avantajul unei confidentialitati totale si activeaza intr-un climat politic si economic stabil.
-desi sunt infiintate intr-o anumita jurisdictie, ele sunt concepute pentru a functiona perfect legal in orice tara din lume.

B. DE CE DELAWARE, U.S.A?
Evedex a ales pentru incorporarea firmelor offshore constituite prin intermediul sau, cea mai favorabila jurisdictie la acest moment, Delaware U.S.A. Delaware este situat în nord-estul statelor Unite ale Americii. Este al-II-lea cel mai mic stat din America, cu aproximativ 6450 km patrati, avand peste 870,000 de locuitori. La frontiere sale de stat se gasesc Pennsylvania, New Jersey, şi Maryland. Acesta este, de asemenea, invecinat cu Oceanul Atlantic, fiind asadar un stat cu iesire spre ocean. Populaţia din Delaware este compusa din diverse etnii, inclusiv afro-americana, germană, italiană, engleză, şi irlandeză. Limba oficiala din Delaware este limba engleza si are capitala in Dover. Datorita faptului ca Delaware face parte din Statele Unite ale Americii, acesta detine unul dintre cele mai bune servicii de transport din lume, are numeroase aeroporturi, autostrăzi internaţionale, precum şi porturi. În plus Statele Unite, are unele dintre cele mai bune servicii de telecomunicatii din lume, ceea ce inlesneste foarte mult procesul de comunicare.

O companie US Limited Liability Company (companie cu raspundere limitata) LLC, este prin definitie o afacere hibrid care permite uneia sau mai multor persoane sa-si desfasoare activitatea fara a-si risca bunurile personale prin limiterea raspunderii acestora, fara complexitatea corporatiilor folosite de obicei. Corporatia este o companie limitata de actiuni, in timp ce o companie LLC nu emite actiuni si detinatorii ei sunt denumiti membrii.
Companiile LLC au devenit cunoscute ca o forma de business care era taxata ca un parteneriat, in timp ce permitea o protectie personala similara cu cea a corporatiilor (societatilor pe actiuni). Dupa Legea Wyoming din 1977 si hotararea Fiscului din 1988, companiile LLC au devenit universal acceptate si toate statele din SUA au acum legislatie ce permite aceasta forma de organizare.
Fiecare stat american permite formarea unei companii cu raspundere limitata (LLC) existand totusi aspecte minore ce difera de la stat la stat, conceptul fundamental fiind acelasi:

• O companie LLC este o entitate legala separata precum o corporatie.
• O companie LLC nu detine actiuni. De aceea proprietarii nu sunt actionari ci membrii.
• O companie LLC poate fi formata cu un membru.
• Membrii nu sunt raspunzatori pentru datoriile companiei.
• Membrii unei companii LLC pot fi persoane fizice sau juridice, rezidente sau nonrezidente.
• O companie LLC nu plateste impozite. Membrii rezidenti sunt raspunzatori pentru plata impozitului pe venitul personal. Membrii nonrezidenti sunt raspunzatori pentru veniturile ce deriva din operatiuni comerciale efectuate pe teritoriul SUA.
• Membrii nonrezidenti nu platesc impozite si nu trebuie sa completeze declaratii de impozit daca veniturile nu provin de pe teritoriul SUA
Ceea ce deosebeste o companie llc formata in Delaware fata de celelalte state americane , este lejeritatea regulamentelor de functionare adoptate inca din 1990:
• In Delaware pot fi inregistrate companii ca IBC ( International Business Company ) cat si ca LLC ( limited liability company)
• O companie tip LLC este scutita de taxe daca actionarii sunt non-rezidenti si nu detin “Green Card”.
• Confidentialitatea este asigurata prin legislatie pentru o companie tip LLC incorporata in Delaware, avand asigurată si anonimitatea identităţii Beneficiarul real.
• Companii pre incroporate sunt disponibile spre cumparare, asigurand clientilor o companie cu un istoric pre-existent.
• Serviciile de incorporare sunt rapide, necesitand doar 1-2 zile pentru a putea fi procesate.
• Atat actionarii cat si directorii unei companii offshore din Delaware pot fi de orice nationalitate.
• Modificarea jurisdictiei companiei este permisa
• Rapoartele de audit sau depunerea declaratiilor catre administratia locala nu sunt necasare pentru o companie tip LLC incorporata in Delaware.
• Existenta tratatului privind evitarea dublei impuneri intre Romania si U.S.A (a se citi Tratatul privind prevenirea dublei-impuneri anexa 2)
• Capitalul de baza nu trebuie consemnat
• Lipsa oricaror controale bancare sau fiscale
Iata cateva dintre avantajele pe care le puteti obtine prin inmatricularea unei companii in jurisdictia Delaware:
• Reducerea semnificativa ( chiar pana la 0%) a taxelor si impozitelor
• Un grad ridicat de confidentialitate
• Costuri reduse de operare
• Protectia averii personale
• Birocratie redusa
• Sisteme bancare sigure.
• Lipsa Taxei pe valoarea adaugata
Alegerea jurisdictiei potrivite pentru inmatricularea unei companii este o decizie importanta si necesita o analiza foarte atenta.Cele mai importante aspecte care ar trebui examinate sunt urmatoarele:
• stabilitatea politica si economica a jurisdictiei respective
• proceduri simplificate de inmatriculare a companiilor
• un sistem bancar sigur
• existenta unor tratate de dubla impunere
De asemenea atat taxele de incorporare cat si cele platibile anual sunt garantat cele mai reduse din segmentul companiilor offshore (vezi capitolul costuri de incorporare, servicii suplimentare si taxe), este asigurata deplina anonimitate a beneficiarului real prin anonimitatea inregistrarilor efectuate in REGISTRUL CORPORATIILOR DIN DELAWARE., din aceste considerente infiintarea unul L.L.C in Delaware este potrivita si celor ce nu desfasoara activitati comerciale cu un rulaj mare de fonduri.

C. DE CE EVEDEX?
Compania noastra prin siteurile proprii www.evedex.net , www.evedex.info , www.infiintari-offshore.ro ofera un pachet de servicii complet, nelimitandu-se doar la serviciile standard de incorporare (infiintare) a firmei offshore in favoarea clientului.
SERVICII DE CONSULTANTA PRE-INCORPORARE.
-clientului ii sunt explicate pe larg avantajele, costurile, detaliile juridice si fiscale aferente jurisdictie de incorporare a viitoarei companii
-ii sunt prezentate formalitatile ce trebuiesc indeplinite in vederea formarii companiei, durata procesului de inregistrare, modalitatile de plata.
-ii sunt prezentate serviciile aditionale formarii companiei, tarifele aferente acestora.
SERVICIUL DE INCORPORARE/INFIINTARE A COMPANIEI L.L.C
Include:
-redactarea contractului de prestari servicii intre Evedex (denumit generic ‘’furnizor’’) si Client (denumit generic “beneficiar”), facturarea serviciilor prestate
-formalitatile de incorporare:
-verificarea denumirii firmei alese de catre client si rezervarea acesteia
-completarea tutoror formularelor necesare inregistrarii noii firme si transmiterea acestora catre Departamentul De Stat in vederea inregistrarii existentei legale a firmei in Registrul Corporatiilor din Delaware.
-furnizarea adresei pentru sediul companiei (sediu registrat) si a agentului registrat
-plata taxelor si licentelor de formare a noii firme catre autoritati, notariat, incorporator.
-preluarea documentelor constitutive , traducerea si autentificarea acestora (in functie de serviciul pentru care a optat clientul)
-predarea intregului pachet de acte constitutive precum si a celorlalte servicii/produse suplimentare aferente contractului catre beneficiar la termenele si conditiile prevazute in contractul de prestari servicii.

SERVICII OPTIONALE
Sunt acele servicii prevazute in oferta curenta Evedex ce se presteaza catre client fie la momentul incorporarii fie ulterior, taxabile suplimentar sau gratuite in functie de oferta curenta , dar nu se limiteaza la urmatoarele:
-obtinere e.i.n (Federal Tax ID – Employer Identification Number), numarul de inregistrare fiscala a l.l.c necesar in cazul in care firma va desfasura activitati pe teritoriul U.S.A (vezi anexa intrebari frecvente)
-directori nominati
-obtinere certificat good standing (echivalentul certificatului constatator)
-consiliere in vederea deschiderii conturilor bancare (vezi intrebari frecvente si anexa 3)
-redactare acte , contracte, decizii la statutul companiei l.l.c
-modificari aduse ulterior la statutul companiei l.l.c (schimbare denumire, sediu registrat, membri, numire directori, lichidare etc)
SERVICII POST-INCORPORARE
-consultanta gratuita pe toata durata de existenta a companiei llc atata vreme cat clientul ne pastreza ca agent registrat.
-plata taxelor anuale de licenta, sediu si agent registrat prin intermediul nostru.
-facilitarea de acces la consultanta fiscala internationala de specialitate

Deasemenea, unul dintre cele mai decisive argumente in alegerea Evedex ca incorporator pentru noua companie offshore, il constituie faptul ca la acest moment Evedex are cel mai mic tarif din Romania pentru infiintarea unei firme offshore, fiind in permanenta legatura cu firme de avocatura prestigioase de peste ocean, firma de contabilitate si audit , putand oferi servicii calitative la cel mai bun pret.

D. AVANTAJE, PROCEDURI DE LUCRU SI STUDII DE CAZ PENTRU L.L.C
O parte din avantajele detinerii in portofoliu au fost punctate la capitol B. DE CE DELAWARE? In ceea ce urmeaza facem un rezumat al acestora, evidentiind cele mai frecvente intrebuintari.
Trebuie retinut faptul ca , in functie de activitatea curenta a clientului si de necesitatile acestuia, o companie in regim offshore poate fi folosita inteligent in diverse moduri. Asadar exista un numar mare de obiective posibile, la fel cum relatiile de afaceri in economia de piata implica un numar infinit de combinatii,societati comerciale offshore. Sa luam de exemplu situatia in care societatile comerciale in regim offshore pot fi folosite pentru a reduce profitul societatilor-mama situate in zone de fiscalitate mare Si pentru a transfera aceste profituri unei companii offshore. De exemplu, compania-mama vinde companiei offshore anumite bunuri la un pret minim, iar compania offshore finalizeaza contracte pentru vanzarea acestor bunuri la un pret mai ridicat. Societatea-mama, datorita pretului minim, va avea un profit mai mic si ca urmare si impozitul pe profit se va micsora considerabil. Prin aceste tranzactii compania offshore va realiza un profit serios.
Deducerea de taxe si impozite: luand in discutie situatia ipotetica in care clientul detine deja o firma inregistrata in romania,( in exemplificare o vom denumi Escu srl) indiferent de forma de organizare juridica ce se supune impozitarii cu 16% a profitului realizat, detinerea in portofoliul sau si utilizarea unei companii offshore il poate scuti pana in totalitate de plata acestuia. Astfel, daca in timpul exercitiului financiar actual, firma Escu srl inregistreaza un profit de 10000euro, urmand sa achite un impozit aferent de 1600euro, poate incheia cu firma offshore pe care o detine un contract de prestari servicii (consultanta,audit,publicitate etc) prin care firma offshore se obliga se presteze lunar catre beneficiarul din Romania Escu Srl servicii in valoare de 1500e, pentru care va emite facturile externe aferente. In acest mod , in fiecare luna , prin transfer bancar firma Escu srl va achita companiei offshore facturile emise, transferand suma de 1500euro catre conturile firmei pe care, bineinteles, le controleaza. Banii pot reveni in posesia clientului prin utilizarea cardului de debit atasat contului bancar a companiei offshore la orice bancomat, sau prin transfer bancar. Astfel clientul, realizeaza o economie lunara de 1400e cat ar fi fost in mod normal obligatia de plata a firmei romanesti catre bugetul de stat. Folosind acelasi algoritm de mai sus, se pot vira si alte sume de bani catre compania offshore, in baza unor contracte si facturi perfect legal emise.

Comert international : Prin interpunerea unei companii offshore in tranzactiile comerciale internationale profiturile rezultate se pot distribui catre aceasta companie si astfel se pot acumula intr-o jurisdictie cu impozite scazute sau chiar nule cum este cazul Delaware U.S.A
Holdinguri internationale : Castigurile de capital provenind din diverse investitii pot fi scutite de taxe. In cazul dividendelor, reducerea nivelului taxelor cu stopaj la sursa poate fi realizata cu ajutorul unei companii inmatriculata intr-o jurisdictie cu taxare scazuta sau zero si care beneficiaza de tratate de evitare a dublei impuneri. Infiintarea unui holding poate fi avantajoasa atunci cand se doreste reducerea impozitelor asupra dividendelor, confidentialitatea titlului de proprietate sau chiar protejarea proprietatii.
Companie internationala de servicii : Persoanele care realizeaza venituri ca urmare a serviciilor profesionale prestate, precum arhitecti, artisti sau consultanti, pot realiza castiguri considerabile atunci cand onorariile sunt acumulate printr-o companie offshore intr-o jurisdictie scutita de taxe. O companie offshore poate factura servicii de consultanta sau management catre firme rezidente in tari cu impozitare ridicata, diminuand astfel baza de impozitare.
Investitii imobiliare : Companiile offshore sunt deseori folosite pentru detinerea de proprietati imobiliare, avand avantajul clar al anonimitatii beneficiarului de drept, in acest mod se impiedica executarea silita a acestora sau supunerea lor la un eventual partaj in caz de divort.
Companie pentru redevente : Proprietatea intelectuala inclusiv software, cunostinte tehnice, patente, marci si drepturi de autor, poate fi detinuta de catre o companie offshore prin achizitionarea de catre aceasta a drepturilor. Drepturile pot fi apoi revandute sau francizate catre alte companii iar profiturile obtinute pot fi acumulate offshore. Compania pentru redevente trebuie inmatriculata intr-o jurisdictie care dispune de o retea de tratate de evitare a dublei impuneri, astfel reducandu-se partial sau total impozitele cu retinere la sursa.
Companie pentru finatare : O companie offshore poate fi folosita ca vehicul pentru finantarea unei companii asociate situate intr-o zona cu fiscalitate ridicata, putand obtine reduceri fiscale pentru plata dobanzilor prin folosirea tratatelor de evitare a dublei impuneri.
Companii de shipping : Anumite jurisdictii ofera scutiri partiale sau totale de taxe in cazul inmatricularii companiilor cu activitate de shipping sau chartering sau pentru inregistrarea navelor.
Acestea sunt doar cateva exemple de intrebuintare a unei firme offshore, in continuare prezentam urmatoarele studii de caz:
Studiu de caz 1.
Sa luam de exemplu situatia unui importator, cu un rulaj de 200 000 euro / an si un profit de 20 000 euro. Costurile totale legate de impozitare 5888 euro / an. In cazul in care importatorul alege sa isi treaca produsele importate printr-o companie offshore, aceasta aceasta la randul ei revanzand catre compania din Romania respectivele produse si pastrand un adaos de 19% in offshore, va duce la UN PLUS DE PROFIT de 4.365 euro / primul an de offshore si de 5093 euro in al doilea an..
Venituri:
200 000 euro / an
Costuri directe:
180 000 euro / an
Impozit pe profit:
3 200 euro / an
Impozit pe dividende:
2 688 euro / an
Anul I
Profit brut:
20 000 euro / an
Inffintare offshore:
930 euro
Deschidere cont bancar:
293 euro
Bani in mana
14 112
Bani la stat (daca ar efectua importul pe firma din romania, suma rezultata din impozite si taxe)
5 888
Bani in mana
18 477
Investitie offshore si cont bancar
1 223
+ PROFIT: 4 665 EURO | profitul companiei romanesti devine 0
Anul II
Venituri:
20 000 euro / an
Intretinere offshore:
195 euro
Cont Bancar:
0 euro
Bani in mana
19 205
Costuri offshore
195
+ PROFIT: 5 693 EURO | profitul companiei romanesti devine 0
Studiu de caz 2.
In acesta varianta ipotetica, sa luam in calcul situatia unui salariat sau a unui liber-profesionist ce isi incaseaza drepturile financiare prin intermediul unei microintreprinderi sau chiar a unui pfa in valoare de 1200 euro / luna, cheltuieli deductibile presupuse de 6000 euro / an. Totalul cheltuielilor cu impozitele va fi de 2472 euro / an.

In cazul in care se opteaza pentru o companie offshore pentru incasarea drepturilor banesti din anul 2 incepand costurile cu taxele (intretinere offshore) vor fi doar de 195 euro / an, suma economisita anual de 3 407 euro.
Venituri:
14 400 euro / an
Cheltuieli deductibile:
6 000 euro / an
Impozit pe profit:
1 344 euro / an
Impozit pe dividende:
1 128 euro / an
Anul I
Venituri:
14 400 euro / an
Infiintare offshore:
930 euro
Deschidere cont bancar:
293 euro
Bani in mana
11 928
Bani la stat
2 472
Bani in mana
12 877
Investitie offshore
1223
+ PROFIT: 1249 EURO
Anul II
Venituri:
14 400 euro / an
Intretinere offshore:
195euro
Cont Bancar:
0 euro
Bani in mana
13 605
Costuri offshore
195
+ PROFIT: 2277 EURO
Companiile offshore prestatoare de servicii ( in publicitate, management, marketing, consultanta etc.): persoanele fizice si societatile, care obtin un venit mare ca urmare a unor activitati desfasurate in domeniul prestarilor de servicii, isi pot reduce substantial impozitele prin cedarea dreptului de a fi platit pentru activitatea prestata, in favoarea unei companii offshore. in viitor, retributia sau o parte a acesteia va fi platita unui consultant pe langa o companie offshore, dar platile vor fi structurate in asa fel incat impozitele sa fie minimalizate.

Bineinteles, aceste companii ofera multe alte avantaje pe care nu le putem descrie aici. Compania offshore inregistrata intr-un paradis fiscal este singura entitate economica cu o gama larga de utilizari care sunt stabilite in mod concret de catre proprietari si directori a caror responsabilitate consta in evaluarea avantajelor si dezavantajelor companiei offshore.
Folosirea in mod direct a unei companii straine pentru a desfasura activitati comerciale de tip comert pe teritoriul Romaniei trebuie facuta intr-un mod cat se poate de responsabil. Avem art. 280 al Legii 31/1990, republicată şi actualizată, care prevede:
“Art. 280. – Se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani, în afară de răspunderea pentru daunele pricinuite, prin operaţiunile sale, statului român si terţilor, cel care exercită un comerţ în favoarea si pe seama unor societăţi constituite în ţară străină, în cazurile în care nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru funcţionarea acelor societăţi în România.”
Ca atare, pentru a desfasura direct activitati comerciale/economice pe teritoriul Romanie firma offshore va trebui sa dobandeasca personalitate juridica romaneasca prin infiintarea unei filiale/sucursale, si bineinteles sa se inregistreze fiscal.
In acest sens se recomanda clientilor ce doresc desfasurarea de activitati economice de tip comert pe teritoriul Romaniei prin deschiderea unui punct de lucru al companiei llc, avizul unui consultant fiscal.
Firma poate avea insa un reprezentant in Romania.

De asemenea o firma llc poate dobandi calitatea de asociat/administrator intr-o societate din Romania, fie prin dobandirea partilor sociale fie prin decizia de constituire a unui srl nou infiintat.

2
DEFINITII SI INTREBARI FRECVENTE

Ce este un paradis fiscal?

Tarile, care ofera beneficii fiscale substantiale pentru afaceri, sunt in general denumite paradisuri fiscale.

In sens traditional, un paradis fiscal este o tara in care cineva poate sa inregistreze o afacere care va ramane total scutita de impozit (cu exceptia anumitor taxe guvernamentale), atata timp cat nu desfasoara activitatea in jurisdictia in care a fost infiintata. Unele paradisuri fiscale au mers chiar si mai departe, prin abolirea impozitarii activitatii si venitului pentru toate afacerile, atat interne cat si offshore.

O jurisdictie corespunzatoare de paradis fiscal ar avea in mod normal o intreaga retea completa de regulamente, legi si precedente cu scopul de a atrage afacerile internationale sa se inregistreze acolo. Aceste atractii nu includ neaparat impozitare zero asupra afacerilor, dar pot de asemenea sa prezinte proceduri rapide si eficiente de inmatriculare a afacerii, raportare obligatorie minima, prevederi strict secrete in sectorul financiar si corporativ, un sistem financiar dezvoltat si fara intelegeri de dezvaluire a informatiilor cu guvernele straine.

Termenul Paradis Fiscal este folosit in general pentru referire la o jurisdictie:
1. in care nu exista impozite relevante;
2. in care impozitele sunt aplicate doar asupra activitatilor interne impozabile sau la un nivel de impozit mic, asupra profiturilor din surse straine;
3. in care privilegiile fiscale speciale sunt acordate anumitor tipuri de persoane sau activitati impozabile.
Ce constituie o jurisdictie favorabila?

O jurisdictie preferabila este neutra din punct de vedere politic, urmeaza o politica de comert liber, nu obstructioneaza activitatile comerciale ale societatilor infiintate acolo, si furnizeaza asigurari rezonabile ale confidentialitatii personale si corporative. Limba, calitatea telecomunicatiilor, fusurile orare, disponibilitatea infrastructurii profesionale, si alte probleme sunt de asemenea importante. Trebuie sa existe un angajament solid pentru protectia proprietatii private si promovarea comertului international. Majoritatea Centrelor Financiare Internationale moderne sunt la fel, oferind servicii si produse disponibile conform reglementarii guvernamentale. Datorita acestui fapt, anumite jurisdictii fiscale legale au reputatii care pot sau nu pot fi autentice astazi, in timp ce altele au probleme cu confidentialitatea, intimitatea sau reguli specifice pentru informatii. Regulile si regulamentele bancare se schimba, de asemenea, si vor avea un impact asupra jurisdictiei pe care o alegem. Aveti nevoie de o activitate moderna si infrastructura de comunicatii cu taxe moderate. Nu trebuie sa investiti sau sa va desfasurati activitatea in afara aceleiasi tari cu care aveti relatii bancare. Noi alegem “cei mai bun” din fiecare pentru clientii nostri. Suntem la curent cu noutatile privind toate dezvoltarile din jurisdictiile din toata lumea si avem relatii cu institutii, consilieri juridici si consultanti pe plan international. Fiecare entitate pe care o infiintam este croita pentru scopurile si tranzactiile fiecarui client si va consiliem asupra strategiilor si solutiilor.

De ce sunt interesate jurisdictiile offshore sa inregistreze societati scutite de impozit?

Majoritatea tarilor cu paradis fiscal au teritorii mici si populatie redusa. Asa incat chiar si sumele relativ minore de bani pot si fac o diferenta. Taxele guvernamentale directe platite la inregistrarea llc si onorariile anuale de reinnoire sunt doar varful icebergului in privinta impactului general al industriei formatiunilor offshore de succes intr-o tara particulara. O taxa guvernamentala de licenta modica, multiplicata cu zeci de mii de societati offshore, asigura milioane la venitul bugetar fara a impovara vreodata infrastructura tarii. Venitul ne-guvernamental este si mai mare. Este constituit din taxe profesionale platite de toate acele societati offshore Agentilor locali autorizati, directorilor si administratorilor societatii. In plus, exista depuneri si rulaje de bani in bancile offshore, societatile de asigurari si fondurile de investitii. Una peste alta, un sector financiar offshore de succes asigura locuri de munca, oportunitati de cariera si venituri pentru foarte multi oameni. Sectorul de servicii offshore creeaza cerere pentru telecomunicatii de calitate, spatii pentru birouri, echipamente IT si software, mobilier de birou si consumabile. In ultimul rand, toate acele filtre de venit offshore coboara in toate sectoarele economiei nationale. Rezultatul este notabil majorat in prosperitatea generala si stabilitatea sociala a tarii. In acelasi timp, intareste independenta acelei tari, cees ce este o abilitate sa rezisti presiunilor din partea guvernelor straine si organizatiilor international
Ce este protectia averii?

Este un transfer al dreptului de proprietate de la o persoana fizica la o persoana juridica, ca un offshore llc. In acest fel nu mai sunteti proprietarul legal al bunurilor dvs. si devine mult mai dificil in a va da in judecata. Dar aveti sub control societatea care datoreaza bunul

Ce sunt directorii nominalizati?

Director Nominalizat este un director a carui functie este pasiva in natura. Directorul primeste o taxa pentru imprumutarea numelui sau organizatiei. Directorii nominalizati sunt supusi responsabilitatilor directorului. Directorii nominalizati sunt directorii pe care noi ii numim pentru dvs. Fiecare corporatie sau fundatie trebuie sa aiba un numar minim de directori numiti la inregistrare. Numele directorilor si unele din detaliile lor personale sunt in actul public al corporatiei (sau fundatiei) si aceste informatii sunt disponibile publicului. In multe cazuri, clientii nostri prefera sa NU fie numiti ca directori la entitatile offshore din motive de confidentialitate. Directorii nominalizati pe care ii numim sunt pusi acolo doar pentru a umple locurile libere de la registrul public si ei nu au nici-o autoritate asupra entitatii, neputand lua nici un fel de decizie. Semnatarii nominalizati sunt semnatarii pe care noi ii numim pentru dvs. in contul corporatiei dvs. In multe cazuri, clientii nostri prefera sa nu fie semnatari in contul corporatiei din motive fie de confidentialitate sau datorita regulilor de raportare pentru semnare in strainatate din tarile lor de origine. Cand clientii nostri doresc efectuarea unei tranzactii in contul lor corporativ, vor contacta pur si simplu un reprezentant de serviciu nominalizat din cadrul firmei noastre, si vor face cererea, dupa care noi vom inainta cererea bancii pentru a executa tranzactia.
Cum pot sa-mi controlez societatea cu un director nominalizat?

Controlul asupra societatii este obtinut printr-o Procura Generala semnata de directorul nominalizat in beneficiul proprietarului sau altei persoane (pe care proprietarul beneficiar o poate numi), plus scrisoarea de demisie ne-datata a directorului nominalizat care poate fi executata in orice moment in care proprietarul doreste sa se numeasca pe sine insusi sau alta persoana in functia de director.

Ce sunt Certificatele de Actiuni la Purtator?

Certificatele de Actiuni la purtator executate in numele purtatorului si nu in numele unei persoane particulare sau organizatii. Aceasta este o caracteristica remarcabila neobisnuita pentru pastrarea anonimatului si confidentialitatii, dar poate fi foarte periculoasa daca certificatul intra pe maini gresite. Detinerea certificatului constituie dreptul de proprietate al bunurilor. Actiunile in societate cu actiuni la purtator sunt transferabile prin predarea fizica a certificatelor si numele detinatorului nu este inregistrat in registrele societatii, fata de actiunile inregistrate, care sunt transferabile printr-un document de transfer care este insotit de hotararile relevante si intrarile din inregistrarile societatii disponibile pentru public
Cum si unde voi deschide un cont bancar pentru firma offshore?

O companie llc inregistrata in Delaware poate deschide conturi curente sau de investitii la orice banca din lume care accepta nerezidenti
Puteti decide sa deschide conturi bancare si la Banci comerciale din Romania, dar trebuie avut in vedere faptul ca bancile din Romania au obligatia de a notifica Ministerul Finantelor cu privire la toate conturile deschise de catre firme .
Din aceste considerente recomandam clientilor nostri sa lucreze numai cu banci din jurisdictii favorabile, cu un secret bancar bine pastrat, recomandand unitati bancare din Panama si St.Vincent, Firma noastra va pune la dispozitia clientului informatiile , procedura si formularistica necesara deschiderii contului bancar fara alte tarife suplimentare asigurand astfel asistenta necesara deschiderii contului bancar.
De ce si cand am nevoie de aplicarea unei apostile pe documente?

Majoritatea bancilor solicita societatii Actul Constitutiv si Statutul si alte documente ale societatii (documente publice) cu apostila, garantandu-le ca sunt documente autentice si care trebuie sa aiba stampila oficiala a biroului persoanei autorizate sa semneze apostila. Documentele cu apostila sunt de asemenea necesare pentru orice alta utilizare statutara intr-o tara, alta decat tara de inmatriculare
De asemenea prezenta apostilei pe documentele constitutive ale firmei este absolute necesara atunci cand compania llc respective doreste sa dobandeasca calitatea de asociat/administrator la o firma romaneasca.
De ce nu o companie offshore in Cipru?
Delaware are avantajul net al unui cost de incorporare mult mai scazut fata de Cipru unde infiintarea unei firme offshore costa minim 1500e. In plus in Cipru avem costuri anuale de intretinere mult mai ridicate, de aproximativ 1200-1800e/ anual, fiind necesara angajarea / colaborarea cu un cetatean cipriot ce va avea functia de secretar al firmei.
De asemenea in Cipru companiile inregimentate ca offshore platesc un impozit de 10% si au obligatia depunerii declaratiilor fiscale si tinerii evidentei contabile.

3
NORME INTERNE DE LUCRU
Procedeul de incorporare a unei companii llc in Delaware este deosebit de simplu si necesita un numar minim de documente si formalitati.
Se completeaza formularul 1a (denumit formular de oferta) prin care este prezentata si detaliata oferta (pachetul de servicii) pentru care s-a optat precum si serviciile suplimentare alese de catre client.
In acest scop:
-clientul va alege doua denumiri pentru firma nou infiintata , denumirea nu poate contine termenii Bank, Trust, Invest si trebuie sa aiba terminatia obligatorie LLC, L.L.C. sau grupul de cuvinte Limited Liability Company.
-se vor completa rubricile legate de identitatea membrilor fondatori a llc, datele de facturare pentru serviciile prestate (factura va fi eliberata in mod obligatoriu numai pe numele primului membru fondator, persoana cu care se va intocmi si contractul de prestari servicii), precum si bifarea tipului de pachet de servicii pentru care s-a optat in functie de oferta comerciala Evedex la momentul respectiv. Verificarea si rezervarea denumirii firmei dureaza 24H de la momentul transmiterii scanat a formularului 1a catre office-ul din Bacau. Se va alege prima denumire disponibila in ordinea optiunilor clientului.
Se intocmeste contractul de prestari servicii dintre Client (denumit generic “beneficiar” ) si Evedex (denumit generic “prestator”) prin care in functie de oferta curenta de servicii valabila la acel moment , se stabilesc serviciile ce vor fi prestate in favoare beneficiarului, tarifele aferente si termenii de executie,
Plata serviciilor:
Plata serviciilor de incorporare/infiintare a companiei offshore in beneficial clientului, se face la momentul semnarii contractului, in baza facturii emise , existand doua variante de plata agreate:
-plata in baza facturii proforma prin banca

Se vor specifica in contract termenii de plata, de notat ca prestatorul nu va incepe in nicio situatie demersurile de incorporare fara ca plata serviciilor contractate de catre client sa fie achitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>