www.tuca.ro

Externalizarea contabilităţii, o soluţie de criză

Criza economică a obligat companiile mici şi medii, în principal, să-şi analizeze cu atenţie cheltuielile cu personalul, multe dintre ele alegând să-şi externalizeze o parte din activităţi, precum contabilitatea, administraţia sau IT.
Una dintre metodele de economisire cele mai utilizate, în această perioadă, este aceea a externalizării serviciilor financiar-contabile, care pot aduce o scădere a cheltuielilor de cel puţin 25%, comparativ cu salariile plătite.
“Prin decizia de a externaliza serviciile financiar-contabile, compania îşi va gestiona activitatea specifică, cu costuri mult mai mici, declară Adrian Grama, expert contabil CECCAR, pe cale de a deveni membru cu drepturi depline al The Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) – Glasgow. Pentru membrii CECCAR, contabilitatea nu este confundată sau redusă la întocmirea şi clasarea documentelor sau prezentarea unor cifre fără substanţă, ci la obţinerea unui management financiar-contabil de înaltă clasă, care să corespundă exigenţelor actuale, de integrare europeană, liberă circulaţie a bunurilor şi a banilor, prezentarea cât mai transparentă şi rapidă într-un format uşor de înţeles a cifrelor din balanţa de verificare, întărirea capacităţii financiare într-o economie concurenţială şi continuă mişcare”.
O companie de expertiză contabilă poate acoperi întreaga gamă de servicii specifice, precum evidenţa contabilă completă, salarizare şi personal, consultanţă fiscală, analiza economico-financiară completă a firmei, raportări financiar-contabile atât pe RAS, cât şi pe IFRS.
“Ne adresăm companiilor mici şi medii, care se confruntă în acest moment cu cele mai mari greutăţi, ele fiind obligate să îşi “taie” cât mai mult din cheltuieli, declară Grama. Pentru a le ajuta, le oferim posibilitatea unei analize economico-financiare gratuite a firmei, prin accesarea www.expertizacontabilitate.ro”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>