www.tuca.ro

Dolarul revine în forţă în 2011

Moneda americană se va aprecia în acest an în raport cu euro datorită măsurilor de stimulare economică aplicate de SUA. Dolarul va înregistra în 2011 un progres semnificativ, iar cursul în raport cu moneda unică europeană ar putea creşte cu peste 21%, cred analiştii.Problemele din zona euro vor lovi puternic moneda unică în anul care a început. Investitorii vor găsi însă o investiţie sigură în dolarul american, care se va aprecia în acest an, sunt de părere economiştii de la Saxo Bank.

Măsurile de stimulare a economiei implementate de Rezerva Federală, banca centrală a SUA (injectarea a 600 de miliarde de dolari în piaţă până în iunie prin cumpărarea de bonuri de Trezorerie), vor continua să sporească încrederea investitorilor în economia şi moneda americană.

În schimb, criza datoriilor suverane din Europa se va accentua, iar acordarea unui împrumut de urgenţă pentru a salva Portugalia de la colaps este doar o problemă de timp, a declarat ieri Christian Tegllund Blaabjerg, economist-şef pentru capital la Saxo Bank. Astfel, potrivit prognozelor instituţiei pentru anul 2011, cursul euro/dolar (situat ieri la 1,2948 euro/dolar), va ajunge în trei luni la 1,17 euro/dolar. Trei luni este intervalul în care Blaabjerg crede că Portugalia va cere oficial ajutor extern.
Sursa:money.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>