www.tuca.ro

Contul 805 Dobanzi aferente contractelor de leasing si altor contracte asimilate, neajunse la scadenta

Contul 8051 “Dobanzi de platit”
Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta dobanzilor de platit, aferente contractelor de leasing si altor contracte asimilate, neajunse la scadenta.
In debitul contului “Dobanzi de platit” este evidentiata valoarea dobanzilor de platit aferente contractelor de leasing si altor contracte asimilate, neajunse la scadenta, iar in credit, cele ajunse la scadenta, trecute pe cheltuieli.
Soldul contului reprezinta valoarea dobanzilor de platit aferente contractelor de leasing si altor contracte asimilate, neajunse la scadenta.
Contul 8052 “Dobanzi de incasat”
Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta dobanzilor de incasat, aferente contractelor de leasing si altor contracte asimilate, neajunse la scadenta.
In debitul contului “Dobanzi de incasat” este evidentiata valoarea dobanzilor de incasat, aferente contractelor de leasing si altor contracte asimilate, neajunse la scadenta, iar in credit, cele ajunse la scadenta, trecute pe venituri.
Soldul contului reprezinta valoarea dobanzilor de incasat aferente contractelor de leasing si altor contracte asimilate, neajunse la scadenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>