www.tuca.ro

Tichete de masa

In conditiile impozitarii tichetelor de masa, ce intelegeti? Se vor considera ca un venit al angajatului si astfel vor fi impozitate? Daca da, atunci ele se vor trece in statul de salarii, cumulandu-se cu venitul brut? Eu nu cred asta, deoarece s-ar calcula automat si asigurarile sociale, ceea ce nu este corect. Atunci, se vor impozita separat? Care ar fi inregistrarile in contabilitate?

De la data intrarii in vigoare – 1.06.2010 conform Proiectului de modificare Cod fiscal:
Tichetele cadou sunt avantaje de natura salariala obtinute de angajati, se impoziteaza din punct de vedere al impozitului pe veniturile din salarii, cheltuiala pentru societate este deductibila limitat- 2%-cheltuieli sociale.
Tichetele de masa, tichetele de cresa, tichetele de vacanta sunt incluse in categoria veniturilor salariale. Fiind venituri salariale intra in fondul de salarii lunare, contravaloarea tichetelor se aduna la salariul lunar realizat si se supun impozitarilor.
Tichetele de masa sunt deductibile in limita legii acordarii acestora.
Tichetele de cresa si tichetele de vacanta – cheltuieli sociale 2% din fd. de salarii.

http://www.expertizacontabilitate.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>