www.tuca.ro

​FOTOGALERIE Diferente intre romanii de astazi si cei din secolul XIX

"Romania era in randul lumii, era luata in seama ca toate celelalte state europene. Faptul ca Romania era in randul lumii este confirmat si in romanul lui Jules Verne – "De la Pamant la Luna", a explicat scriitoarea Ioana Parvulescu, in cadrul unei conferinte desfasurate zilele trecute la Institutul Cultural Roman. Ce aveau in plus romanii de secol XIX fata de cei de azi: oamenii politici afisau hotarare in poze (nu radeau, nu era obiceiul de a afisa o figura triumfalista), nu exista inca moda de a triumfa inainte de a incepe, oamenii luau de devreme viata in serios ("secolul XIX a fost secolul tinerilor"), erau atenti cu banii publici si neatenti cu banii proprii.

  • Afla cum au inlocuit comunistii crucea de pe o statuie cu o pana si citeste despre primul bulevard facut in Bucuresti (in doar cateva luni), despre celebrul loc catre care se ducea Goe ("La bulivar', birjar!"), dar si despre omul providential al romanilor de secol XIX: Carol I.
Sursa articolului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>